Dezinsectie plosnite

Scurta descriere a plosnitelor de pat.
Plosnitele de pat le dau batai de cap oamenilor inca de acum 3300 de ani, in Egiptul antic.
Se pare insa ca nu sunt originare din Egipt, ci din Asia, ele fiind aduse de acolo prin oamenii care faceau comert.
Au o culoare rosiatica – maronie si o lungime maxima de 5mm. Nu se deplaseaza pe distante mari, ci stau in apropierea paturilor sau a zonelor in care sunt amenajate spatii de dormit si se hraneste exclusiv cu sange uman.
Plosnita de pat are sase cicluri de viata ( in primele cinci plosnita nu este la maturitate sexuala, ajungand acolo doar in al saselea ciclu); fiecare ciclu dureaza aproximativ o saptamana in functie de temperatura si de cantitatea de hrana pe care o are la dispozitie. Ajunge la maturitate in aproximativ 2 luni.
Plosnitele nu transmit boli, insa pot cauza iritatii, si mancarimi.

Ciclul de viata la plosnita de pat

Cum facem dezinsectia impotriva plosnitelor de pat?
In ultimii ani primim tot mai multe apeluri telefonice de la oamenii care se confrunta cu aparitia plosnitelor de pat. Daca pana acum prestam servicii de dezinsectie pentru acest tip de insecta destul de rar, in
ultimul timp avem solicitari destul de dese.
Dezinsectie plosnite
Plosnitele de pat sunt cel mai dificil de tratat, deoarece se ascund in locuri greu accesibile, iar insecticidul ajunge destul de greu la ele. Noi am aflat totusi ca nu este imposibil de scapat de acesti mici “vampiri”.
Dezinsectia impotriva plosnitelor poate fi de lunga durata comparativ cu gandacii de bucatarie, furnici, paianjeni din urmatoarele motive:
putem observa si dupa denumire plosnita de pat (bed bugs), ca in principiu ele se ascund in zona patului si ies de acolo numai noaptea, cand se hranesc. Din experienta noastra, in cazul infestarilor masive cu plosnita de pat, acestea se pot migra si pe peretii din camera, scaune, sifonier, prize etc.
adultii de plosnita care nu intra in contact cu insecticidul, nu vor muri.
pot depune 1-2 oua pe zi (se inmultesc destul de repede).
ouale de plosnita nu sunt distruse de insecticide.
Dezinsectia impotriva plosnitelor o facem intotdeauna cu o pompa de joasa presiune, aplicand insecticidul rezidual, in toate zonele pe care le banuim a fi infestate.
Dezinsectie plosnite 2
Dupa aplicarea insecticidului cu pompa de joasa presiune vom interveni cu un echipament de tip Ultra Low Volume pentru a irita plosnitele aflate in zonele greu accesibile si pentru a le scoate din acestea.

Cu ce facem dezinsectia impotriva plosnitelor de pat?
Rezultatele cele mai bune pentru tratamentul impotriva plosnitelor le-am obtinut prin aplicarea de insecticide ce contin Deltametrin, Ciflutrin, Permethrin, Cypermethrin .
Deasemenea, substantele care au in compozitia lor acceleratorul piperonil butoxid ajuta la iritarea plosnitelor de pat si le scoate din ascunzisuri.
Recomandarile noastre.
Dupa cum spuneam si mai sus, nu putem stabili un numar de tratamente privind dezinsectie plosnitelor de pat, insa pentru ca lucrarile noastre sa aiba efectul scontat, am avea cateva recomandari:
trebuiesc aspirate in fiecare zi zonele infestate cu plosnite.
spalarea hainelor la o temperatura de 60 grade Celsius, temperatura la care plosnitele mor.
evitarea contaminarii altor spatii sau lucruri cu plosnita de pat.